Teater Menu

Søg på ASGI.DK

Kulsvierscenen

 

Den næste forestilling på Kulsvierscenen bliver

 hodja fra pjort


Sebastians musical

 

HODJA FRA PJORT


Efter Ole Lund Kirkegaards bog

 

 

 

 

 

 

Vi søgte forlaget om tilladelse, og det lykkedes! Så glæd jer.

 

Det betyder, at vi nu for alvor kan komme i gang med at planlægge den kommende sæson, så vi kan være klar til at vise forestillingen i januar/februar 2019.

 

Sæsonen begynder så småt lige inden sommerferien, hvor vi mødes den 27. maj og den 10. juni. Efter sommerferien går det for alvor løs med prøverne, kulissebyggeriet og kostumesyningen.

 

Billedet er lånt fra den film, som for tiden bliver vist i biograferne landet over. Men forestillingen bliver dog ikke helt som filmen. Vi har f.eks. hverken ged eller krokodiller med på scenen.

 

Forestillingen handler om drengen Hodja, der bor i landet Bulgoslav. Hans far er skrædder og har syet så længe, at han er blevet helt skeløjet af det.

Hodja bryder sig ikke meget om at få i skole, og lære at læse og skrive. Og han har bestemt ikke lyst til at blive skrædder som sin far. Han vl hellere ud og se verden.

 

Ingen tager hans ønske alvorligt, bortset fra den gamle El-Faza, som han tilfældigt møder en dag. Af ham låner han et flyvende tæppe.

 

Først øver Hodja sig lidt at bruge det, men snart drager han ud i verden for at se sig lidt om. Han kommer til hovedstaden Petto, hvor sultanen, den rigeste og mægtigste mand i landet bor - med sine 234 koner!

 

Hodja går på markedet og er meget betaget af den store by. Men skumle folk er ude efter hans tæppe, og til sidst bliver det  stjålet fra ham. Heldigvis møder Hodja nogle af El-Fazas venner, og med deres hjælp får han tæppet igen.


Vil du være med?

Der er mange roller i forestillingen, og rigtig mange af dem er i store optrin, hvor der er f.eks. mange handlende i den store by eller nogle af sultanens mange koner. Og så er der brug for et stort kor. Så har du lyst til at prøve at spille teater uden at blive kastet ud i de store roller med det samme, er der her en rigtig god mulighed for at prøve dig selv af.

 

Der er masser af god musik i forestillingen, og vores kapelmester (pianist) vil meget gerne have nogen at spille sammen med. Så hvis du kan spille guitar, bas, trommer, fløjte, trompet eller et andet instrument og har lyst til at være med, vil vi gerne høre fra dig.

 

Vi har også brug for hjælp til at få syet kostumer. Det er en fordel, men ikke et krav - hvis du kan sy efter snitmønster.

 

Der skal også bygges kulisser, så også her kan vi bruge hjælp. Er du bare en smule fiks på fingrene og kan bruge en sav og en hammer og en pensel, og har du lyst til at bruge noget af din fritid sammen med en flok skønne teaterfolk, så kontakt os.

 

Der er forskellige sceneskift, hvor tæppet skal trækkes, og det kan vi godt bruge et par hænder til.

 

Skuespillerne skal kunne deres replikker og sange udenad, og egentlig bør det ikke være nødvendigt med en sufflør. Med det er det alligevel. Det er nærmest den allervigtigste rolle, for uden en sufflør bliver skulespillerne usikre og så risikerer de at få i stå. Men hvis de ved, at der er en, der sidder klar til at hjælpe, så kommer ordene, som de skal. Vi har brug for en, som kan sidde klar til at komme med det nødvendige stikord. Du skal være en sikker og hurtig læser, tale klart og tydeligt, og så skal du ikke være bange for at lukke munden op.

 

Kontakt os ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hurtigst muligt og inden den 13. maj 2018. Skriv lidt om hvem du er, og hvad du gerne vil være med til.

 

Som medlem af Kulsvierscenen vil du blive en del af en flok teater-glade børn og voksne, du vil blive en del af et fællesskab, et netværk. Du vil få mavekrampe (af at grine), muskler (af at knokle) og en masse gode oplevelser og hyggestunder.

 

Vi mangler sponsorer

Det  er dyrt at spille en forestilling, som Hodja fra Pjort. Forfatterhonorar og orkestermateriale er en meget stor post på budgettet.

 

Har du en virksomhed, og har du lyst til at hjælpe os økonomisk ved at yde et sponsorat, så kontakt os. F.eks. kan du købe en sponsorpakke, som kan indeholde billetter til forestillingen og mulighed for at reklamere for dit firma.

 

 

Læs mere på Kulsvierscenens egen hjemmeside www.kulsvierscenen.dk 

 

 


 

 


 


 
 

Please publish modules in offcanvas position.