Nyindviede tennisbaner i strålende solskin

Søndag den 8. september blev en festdag for både lokale sportsentusiaster og tennisafdelingen, da de nye tennisbaner officielt blev indviet. Omkring 40 voksne og børn fra ASGI’s forskellige sportsafdelinger – bordtennis, gymnastik, skydning, badminton, og selvfølgelig tennis – var mødt op for at deltage i fejringen af de nye baner. Selv nogle af de gamle medlemmer, som oprindeligt var med til at bygge de gamle baner for 42 år siden, var til stede for at se den nye begyndelse.

Vejrguderne var med arrangementet, og solen skinnede, mens klubbens flag vajede stolt i vinden. Festlighederne startede klokken 14, og efter en kort velkomsttale fra klubbens formand, Margit, var det tid til den officielle åbning af banerne. Annette Rieva fra Venstre og Søren Lerche fra SF, begge vigtige stemmer i at få projektet gennemført, klippede hver især en snor ved de nye baners indgangsdøre og markerede dermed banernes åbning.

En epoke afsluttes, en ny begynder

I sin velkomsttale trak Margit linjer fra fortiden til nutiden. Hun mindede de fremmødte om, hvordan de gamle baner blev bygget i 1982 af frivillige kræfter, og hvordan de har tjent lokalsamfundet i mere end fire årtier. “Men nu kunne de gamle baner ikke mere,” forklarede hun og nævnte, hvordan selv banernes dræn var kollapset.

Der har dog været mange, der i de seneste 5-6 år har kæmpet for at bevare tennisfaciliteterne i lokalmiljøet, og heldigvis blev deres opråb hørt af Hillerød Kommune. Det er takket være kommunen og de to folkevalgte, Annette Rieva og Søren Lerche, at det nye projekt blev en realitet.

Bæredygtighed og moderne faciliteter

De nye tennisbaner er ikke kun en nødvendighed, men også et moderne skridt fremad. Valget er faldet på et kunstgræsunderlag, som både er bæredygtigt og nemt at vedligeholde. I sin tale påpegede Margit flere fordele ved de nye baner sammenlignet med de gamle røde grusbaner. “Tidligere skulle vi bruge meget vand i tørre perioder, men de nye baner skal ikke vandes,” sagde hun. Desuden vil de nye baner kunne bruges året rundt, takket være belysning, og der vil ikke længere være behov for at lukke dem ned om vinteren.

Også kommunens arbejde med at klargøre banerne hvert forår vil blive lettere, da de nye baner kræver langt mindre vedligeholdelse. “Nu kan vi klare os med at efterfylde med grus, og stregerne er en integreret del af banen, så ingen vil længere snuble over dem,” forklarede Margit med et smil.

Sammenhold og fremtidige muligheder

Margit understregede også det øgede samarbejde med den lokale skole, hvor børn fremover vil kunne bruge tennisbanerne i deres idrætstimer. Gennem hele processen har samarbejdet med Hillerød Kommune været tæt og konstruktivt, og Margit udtrykte sin taknemmelighed for støtten.

Som en ekstra bonus annoncerede klubben et særligt velkomsttilbud for nye spillere. Resten af september og oktober, samt den tidlige forårsmåned marts, bliver der mulighed for at spille tennis til en fordelagtig pris. Juniorer kan spille for blot 100 kr., mens seniorer kan komme på banen for 200 kr. Derudover vil familier kunne få adgang for 500 kr., og gæstespillere kan deltage for 50 kr.

En festlig dag med spil og samvær

Efter den officielle åbning blev der budt på en rundvisning af de nye baner, og mange af de fremmødte greb hurtigt muligheden for at teste det nye underlag. Der var kun positive kommentarer fra deltagerne, som alle var enige om, at de nye baner ikke kunne være bedre.

Eftermiddagen bød på hyggeligt samvær over kaffe og kage, og som dagen skred frem, blev der tændt op i grillen, hvor der blev serveret pølser og skålet i øl og sodavand.

Den nye tennisbane markerer begyndelsen på en spændende ny epoke for tennisklubben og hele lokalsamfundet, og der er store forventninger til, hvad fremtiden vil bringe.

/Peter Windum